Често задавани въпроси

Какво представляват игрите на real-life?

Игрите, които екипът на real-life предлага по света се наричат Treasure hunt, Real-life quest и др. Като цяло отбор играчи решава поредица от логически загадки като в повечето от тях се налага придвижване до определена локация за да може да продължи играта.

От колко души може да е един отбор?

Загадките ни са разчетени за най-добро изживяване от отбори между 3 и 5 участника. Може да играят и отбори с 2 участника, но е възможно да им се стори по-трудно. Може да играят и отбори до 7 човека, стига автомобилът да го позволява, но трябва да са подготвени, че координацията между тях самите ще е по-тежка.

Колко струва една игра?

Ние от екипа на real-life предлагаме различни сценарии и различни игри. Цената на всяка една игра е посочена на страницата с детайлите на съответния сценарий. Общата ни идея е играта да струва между 15 и 20 лв на човек (при отбор от 3-5 играчи).

Колко продължава една игра?

Предлаганите куестове са с различна насоченост – има игри за начинаещи и за напреднали. Целевата група и диапазонът в часове е посочен в страницата с конкретна информация за играта. Целта на екипа ни е продължителността да бъде между 2 и 3:30 часа, но е възможно да се получи друго, ако много опитен отбор играе лесен сценарий или обратното.

Как се достъпва приложението на играта?

Достъпът към момента е уеб базиран и приложението е достъпно от всеки тип смартфон или таблет.

През всеки браузър ли се достъпва приложението?

Заради искането на локация на потребителя, приложението използва HTTPS протокол. Възможно е някои версии на някои браузери да блокират приложението ни, така че се уверете дали и кой от играчите го отваря малко преди играта. Може да пробвате различни браузъри.

Имам ли връзка с екипа?

Разбира се! През цялото време! Докато продължава играта член на нашия екип, когото наричаме „оператор“ ще бъде в чат комуникация с вас. Ваше решение е дали в една обща група с целия отбор или само един играч ще бъде представител за комуникацията с оператора. Може да използваме Facebook messenger чат или Viber.

Има ли определени стартови час и местоположение?

Отново зависи от конкретния сценарий. Конкретна информация има на страницата на съответната игра.

Мога ли да спра да играя и да продължа по-късно?

Да, но в определени граници. В приложението ни има възможност след всяка загадка да поискате почивка. Може да искате повече от една почевки по време на един сценарий, но има общо време, което не трябва да се надвишава. Ако не е упоменато друго в условията на съответната игра, общото време за почивка е 30 минути.